МВР Костов наркоразпространение

МВР разби две групировки за наркоразпространение в Слънчев бряг

Заловихме две групи за разпространение на наркотици на територията на Слънчев бряг. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов.
Бяха изведени две основни заплахи, свързани с наркоразпространението на територията на Слънчев бряг. Едната беше ситуирана в Поморие, другата беше софийска наркогрупа, която живееше и осъществяваше престъпна дейност в Слънчев бряг“, заяви Костов.

Слъчев бряг – не курорт, а бойно поле

Той съобщи още, че след стрелбата срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, криминогенната обстановка в комплекса се е влошила.

На 22 юли се е провела акция по неутрализиране на първата група – тази на Любо Мазния от Поморие. В четвъртък вечерта е била проведена втора акция.

Двама души бяха задържани в землището на село Каменар в модернизирана канабисова плантация в момент на добив“, обясни Костов.

По думите му единият от задържаните е знаково лице от контингента на Поморие – т. нар. Барбарон, което е и лицето привлечено за побой над журналист в Поморие.

За втората група, бе проведена реализация в петък, като процесуално-следствените действия продължиха и в събота и неделя. Това е групата на Иван Слънцето. Задържани са 7 лица, иззети са и множество наркотични вещества. За тази група, можем да кажем, че е групата приоритетно осъществявала наркоразпространението на територията на „Какао бийч“, каза още Георги Костов.

МВР Костов наркоразпространение

Даниела Попова от Апелативната прокуратура обяви, че на задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, а на задържаните в наркоплантацията пет души обвинението е за притежание на наркотици с цел продажба.

Разпитани са 11 свидетели, които са описали структурата на групата, кой с какво се е занимавал и пр. Посочен е ръководителят на групата, разпознати са и много лица, които участват в групата. Намерено е голямо разнообразие от известни наркотици, сред които марихуана, екстази, кокаин, хероин, амфетамини и др. Изготвят се експертни справки за наркотиците. От спецпрокуратурата ще решат по-късно днес мярката за неотклонение.

Групата на Иван Слънцето е работила през лятото по морските курорти, а през зимата – по зимните.

Митьо Очите още не е разпитван

Относно Димитър Желязков стана ясно, че до момента той все още не е разпитан, но предстои разпит. Към момента не са му повдигани обвинения и засега е привлечен само като свидетел. Според Костов, причините за конфликта са “по-дълбоки и са комплексни и не са свързани само с наркоразпространението. Свързани са и с осъществяване на определени бизнес начинания, както е казал и Сотир Цацаров

- реклама -