МВР, Терзийски, Михов, Кенаров

МВР работи по всички версии за побоя срещу Валентин Михов

Проверката на МВР по случая с журналиста Димитър Кенаров в нощта на 2 септември продължава.

Това каза в отговор на журналистически въпрос министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, след официалното откриване на новата сграда на полицейския участък в Хитрино днес.

По думите му със заповед на директора на столичната дирекция на вътрешните работи е разпоредена проверка, незабавно след като са получени данни и информация в социалните мрежи за случая. Към нас беше отправен въпрос и от депутати от Европейския парламент, припомни Терзийски.
„Отговорихме, мисля на 24 или 25 септември. До тогава Кенаров не беше предоставил конкретни данни и информация по отношение на този случай. Едва на 23-ти, чрез негов адвокат бяха входирани негови обяснения, чрез интернет. Така, че нашата проверка продължава. Не са предоставяни медицински документи за нанесени телесни повреди, но ние продължаваме проверката“, отбеляза Терзийски.

В отговор на въпрос, свързан с побоя над Валентин Михов, министърът на вътрешните работи каза, че се работи „по всички издигнати версии“, но към момента няма информация, която може да сподели пред медиите.

Попитан за действията на полицаи на протеста в София на 10 юли, министър Терзийски припомни, че има четирима наказани, сред които – служител на ръководно ниво. „Нарушенията, които установи проверката са за превишаване на полицейски правомощия и нарушаване на наредбата за използване на физическа сила и помощни средства“, отбеляза Терзийски.

След извършените проверки, всички материали са изпратени в Софийската районна прокуратура. „Към момента мисля, че има три или четири образувани проверки от прокуратурата, вследствие на постъпили сигнали на граждани, които с в ход на проверка“, допълни Терзийски.

- реклама -