снимки

МВР пусна снимки на четиримата издирвани обирджии от разбитата банда в София

Полицията разпространи снимки на четиримата избягали обирджии, които са част от бандата, която бе разбита снощи в столицата. По-рано днес бе съобщено, че след като са обрали магазин за цигари, членовете и са влезли в преследване с органите на МВР. Едно лице е било задържано, но другите четирима са се изплъзнали на униформените.

Групата е извършвала въоръжени обири на бензиностанции, занимавали са се и с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства. Тя е извършвала престъпления не само в София и на територията на СДВР, но и извън страната.

„Членовете на престъпната група са много арогантни и дръзки. Направили са опит буквално да премажат колегите, които успяват да задържат един от тях. За да не застрашат здравето на гражданите, колегите изпускат другите, които бягат. Общо са петима. Имаме имената и прякорите ще ги хванем още днес. Тук в квартала е задържано едно от лицата“, обясни служител на СДВР.

Заради издирваните днес бе заварден кв. „Христо Ботев“ в столицата, където тече операция. На мястото бе главния прокурор Иван Гешев, от където той обяви война на битовата престъпност.

- реклама -