МВР пусна кадри от ареста на Борисов

МВР пусна кадри от ареста на Борисов. Според съобщението на министерството, тя е била изпълнена с „пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия“.

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания  и изземвания на три адреса, посочват още от ведомството. Оттам обаче не казват самите имена. Според информациите от снощи, в хода на акцията, освен Борисов, са арестувани и бившият финансист №1 Владислав Горанов. А също пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Прокуратурата обяви какво се случва с Бойко Борисов

За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР, се казва още в съобщението. В него се признава също, че

първоначалната информация, че акцията е свързана с европрокуратурата е неистина.

„При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че

материалите ще бъдат докладвани

на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели.

В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай. Той е трябвало да му докладва материалите от  досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата“, казват още от МВР.

Изведоха Рашков от НС с кордон депутати от ПП

 

 

 

- реклама -