Младен Маринов Емилиян Гебрев отравяне версии наркотрафикант Испания власти

МВР проверява обекти по сигнали на Българската петролна и газова асоциация

Вече се проверяват сигнали на Българската петролна и газова асоциация за това дали определени обекти работят в рамките на закона.

Това заяви министърът Маринов на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти.

Маринов информира, че по искане на Асоциацията е била направена среща, на която са обсъдени проблемите в бранша и организацията е подала сигналите, които трябва да бъдат проверени. Те още не са проверени и по тази причина министърът не даде повече подробности.

По време на разговорите с Асоциацията са били обсъдени възможностите за надграждане на съществуващата система за противодействие на контрабандата.

Маринов напомни, че в цялата страна се правят проверки за контрабанда на цигари, като допълни, че „червените точки“ са по пограничните райони.

Той напомни, че всеки гражданин има право да внесе легално определено количество цигари и допълни, че не е случайно, че Свиленград е с най-голям процентен дял на контрабандата. Министърът обаче изтъкна, че този дял намалява и даде за пример Хасково, където този дял от 27 на сто е намален на 12 на сто.

Министър Маринов съобщи, че е била поставена темата за финансовото стимулиране на работещите в секторите за борба с контрабандата при успешни акции, които водят до приход в бюджета и превенция на кражба от него, за което, по думите му, е необходимо да има законодателна воля. Той напомни, че към момента това става централизирано и отбеляза за решенията на МС за два пъти с по десет на сто увеличение на полицейските заплати, като парите са от повече събрани приходи в бюджета.

В отговор на въпрос министърът каза, че би трябвало да има автоматизирана връзка между психиатричните клиники и МВР, в частност КАТ, а сега тези лечебни заведения имат ангажимент да уведомяват за настъпили промени в психичното здраве на човек, който има шофьорска книжка.

- реклама -