Хиполенд

МВР: Проверката в Хиполенд е била предварително планирана и част от по-голяма акция

Mинистърът на вътрешните работи Христо Терзийски е провел разговор с управителя на фирма „Хиполенд“ и го е уверил, че действията на екипите на Междуведомствения център се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена.

Във връзка с изпълнение на планови мероприятия на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГД „Борба с организираната престъпност“ екипи на Икономическа полиция и Националната агенция по приходите са извършили проверка в складовете на „Хиполенд“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мероприятията са за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки, като същите се планират и извършват на основата на анализ на риска и на предварително постъпили сигнали за некоректни практики.

От „Хиполенд“ съобщиха по-рано, че Четиринадесет представители на 4 държавни институции са влезли на проверка още в 10.00 часа днес в централния офис на фирмата в София. Агенциите са НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция „Надзор на пазара“. Впоследствие в проверките се включи и още 1 агенция – „Митници“.

„Убеден съм, че тези изненадващи проверки, организирани в един и същи ден, в един и същи час, нямат нищо общо със споделеното от редица традиционни и социални медии мое „Отворено писмо“ по повод особения сълзотворен спрей, който бе употребен на 2 септември 2020 г. срещу протестиращите“, споделя иронично Изпълнителният директор на веригата Мариан Колев.

Освен в централата, проверки се извършват и в магазините за играчки.

Медийни публикации обвързват цялостната проверка с гневното отворено писмо на собственика на веригата магазини Мариан Колев, чийто син пострада при антиправителствения протест на 2 септември.

- реклама -