Хитрино
Снимка: МВР

МВР отрече пожарните да са закъснели след взрива в Хитрино

МВР отрече пожарните коли да са закъснели след взрива в Хитрино. За забавянето разказаха очевидци от селото. Първите екипи са пристигнали на мястото на инцидента в 6 часа сутринта, категорични са от МВР.

В района на гара Хитрино работят над 150 пожарникари и спасители

Продължават действията на служителите на Министерството на вътрешните работи за овладяване на ситуацията в района на гара Хитрино.

На място работят над 150 пожарникари и спасители от службите в Шумен, Разград, Търговище, Варна и Русе.

Хитрино
Снимка: МВР

Първите четири пожарни екипа са пристигнали на мястото на произшествието около 6 часа – 15 минути след подаване на съобщението за взрива.

Заедно с тях пристигат и първите полицейски екипи, които незабавно предприемат действия за отцепване на района. Непосредствено след това започва и извеждането на хората от населеното място.

Снимка: МВР
Снимка: МВР

В резултат от бързите действия на екипите на МВР от срутилите се къщи са извадени 12 души. Към момента има потвърдени данни за четирима загинали и над 20 пострадали.

От болницата в Шумен съобщиха за починало 18-годишно момче, пострадало от взрива в Хитрино. „Работи се вече в 6 операционни зали, пострадалите от взрива в Хитрино продължават да се обработват. Има трима на апаратна вентилация. Към Варна ще бъдат транспортирани още двама пострадали, те ще бъдат настанени в болница „Света Марина“ заради баро травмите“. Това съобщи пред Фокус д-р Атанас Атанасов, директор на МБАЛ – Шумен.

Булмаркет: Не знаем какво точно се е случило

Не знаем към момента какво точно се е случило с композицията, заявиха от русенската фирма Булмаркет, собственик на катастрофиралите цистерни. Цялото ръководство е на мястото на трагедията в село Хитрино.

Цистерните с пропилен и пропан-бутан са пътували от Бургас за Русе, каза зам.-управителят Димитър Баев. Стоката не е на фирмата, тя само я е превозвала. По думите на Баев цистерните са били технически изправни.

От русенската пожарна са изпратили на мястото на трагедията екип от трима души задно със специално превозно средство, което се използва при химически инциденти. Огнеборците са оборудвани със защитни средства , газ анализатори и термовизионни камери.

- реклама -