МВР обявява мерките за сигурност по време на визитата на папата у нас

МВР ще представи информация за предприетите мерки във връзка с апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България в периода 5-7 май.

Ще участват заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров, заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов, директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, полк. Росен Тодоров – заместник-директор на НСО, и Кристина Лазарова – директор „Сигурност“ в Столичната община.

София

В София мерките за сигурност вече са в действие и принудителното преместване на автомобили от центъра започна.

В София мерките за сигурност са сериозни и някои от тях вече бяха оповестени. Например, гражданите, които искат да дойдат на площада, за да видят Светия отец ще може да го направи, ако не е пил и не носи със себе си обемисти предмети, разбира се оръжията са категорично забранени, пиратки и парфюми също. С оглед дъждовното време обаче, гражданите ще могат да носят със себе си чадър.

Раковски

Десетки служители на реда вече са в град Раковски.

След 9 часа на 6 май влизането и излизането в Раковски няма да е възможно. Това ще става само през входа на съседните Шишманци и Брезово, оповести шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Предвидени са два буферни паркинга за автомобили, но те са на километрични разстояния от храма „Пресвето сърце Исусово“, където в 11,15 часа главата на Римокатолическата църква ще отслужи литургия и ще даде първо причастие на 200 деца. Едната зона за автомобили е старото селскостопанско летище в кв. „Генерал Николаево“, а другата – до пазара в кв. „Секирово“. Оттам до центъра на града – пеша.

Градската управа пък се превръща в щаб. Тя ще бъде запечатана на 5-и. На следващия ден достъп в нея ще имат само службите. В една от залите са инсталирали видеонаблюдение с всички точки, откъдето ще мине светият отец.

- реклама -