МВР

МВР: Без алкохол, пиратки и багаж на Нова година на площада – ВИДЕО

И в България, както в повечето държави от Евросъюза се взимат допълнителни мерки в контекста на повишената терористична опасност, обявиха от МВР. На този етап обаче конкректна заплаха за страната ни няма, категоричен бе главния комисар на силовото министерство Георги Костов.

„Конкретна заплаха към България за момента нямаме данни да е регистрирана. Но така или иначе в контекста на глобалния терористичен риск е необходимо да бъдат взети и тези действия, които са подчертани превантивно“, обясни той.

Охраняват най-силно зимите курорти и моловете

Има засилено полицейско присъствие в зоната на обектите от националната критична инфраструктура, както и засилено полицейско присъствие на всички места, където има и масово струпване на граждани.

СДВР: В новогодишната нощ, преди концерта на площад „Княз Ал. Батенберг“, ще бъде извършена проверка от антибомбения отряд на СОБА

На площада ще бъдат изградени 10 пропускателни пункта, в които ще се води активно наблюдение на всички лица, които желаят да посрещнат новата година там, каза Борислав Муеров, директор на „Охранителна полиция“ – СДВР . Ще бъде забранен достъпът на граждани в явно нетрезво състояние, лица, които носят алкохол в стъклени бутилки и пиротехнически изделия.

В новогодишната нощ бежанските центрове ще бъдат поставени под засилено наблюдение, както и движението на лицата извън тях.

Ислямска държава днес предупреди мюсюлманите да избягват обществени места на Нова година, защото готвят масови терористични нападания из Европа.

Още затова как ще ни охранява полицията на Нова година вижте във видеото:

5221911

От МВР представиха специални брошури, които ще бъдат раздавани на шофьорите на товарните автомобили. В тях има инструкции как да обезопасяват МПС-то си срещу проникване на нелегални мигранти.

- реклама -