ПТП

МВР напомня: 1000 лева глоба за шофиране в аварийната лента на магистралата

Засилен остава трафикът по автомагистрала „Тракия“ в района на Пазарджик. И в момента остава натоварено движението по АМ „Хемус“ и по главните пътища от републиканската мрежа, уточняват от Пътна полиция – ГД „Национална полиция“.

От ГДНП са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и при необходимост регулират трафика.

Километрични колони от автомобили се образуват на АМ „Струма“ в посока Благоевград, преди пътен възел „Бараково“, както и на главен път Е-79 на изхода на Благоевград.

Движението по основните пътни направления в областта в посока Гърция е изключително натоварено. На много места се образуват колони от автомобили. Сред тях са и пътен възел „Симитли“ и Кресненското дефиле.

Голяма колона от автомобили се е образувала на автомагистрала „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ в посока Варна. Движението през последния час бележи значително увеличение. По възможност шофьорите трябва да ползват обходен маршрут.

От Пътна полиция отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента. При първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление на водача.

Интензивен е трафикът и по граничните пунктове. На българо-сръбската, българо-гръцката и българо – турската граница трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили. На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки и товарни автомобили, а на българо – македонската – нормален.

- реклама -