банка контрол студентски празник заведения контрол полицейско присъствие

МВР: Имаше потенциален риск барикадиралият се мъж да вземе майка си за заложник

Имало е реална опасност мъжът, който се барикадира в дома си в с. Манастирище да вземе майка си за заложник. Това заяви главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, който беше на мястото на инцидента.

„Колегите си свършиха работа, няма пострадали, извършителят е задържан“, обобщи той.

От МВР съобщиха, че веднага след подадения сигнал за 45-годишен мъж, който след извършено престъпление се е заключил в къщата на майка си в с. Манастирище, районът е бил отцепен. На място спешно е насочен екип от Главната дирекция „Жандармерия, специализирани операции и борба с тероризма“, установен бе контакт с извършителя и той бе задържан без да оказва съпротива.

Мъжът многократно е настаняван за лечение в психиатрично заведение.

Главният секретар на МВР поясни, че една от причините на място да бъдат и специализираните части е била продиктувана от факта, че в къщата е била и майката на задържания и възможността тя да стане потенциален заложник.

Благодаря на колегите от ГД“ЖСОБТ“ и от ОДМВР-Враца за перфектно проведената операция, при която бе неутрализиран опасен човек, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски.

Той изказа искрени съболезнования на близките на загиналия мъж. Сигналът за престъплението бе получен днес в ранния следобeд – 45-годишният мъж стреля с незаконно притежаван пистолет и прострелва смъртоносно 33-годишен местен жител – негов съсед. Задържаният е с психични отклонения, многократно е лежал в психиатрично заведение. Административният ръководител на Окръжна прокурор – Враца Владимир Сираков уточни, че по случая е образувано досъдебно производство по член 116, ал. 1 т.6 – за причиняване на смърт с общоопасно средство. Предстои експертиза, която ще прецени налагането на принудителни медицински мерки спрямо задържания.
- реклама -