МВР и хотелиери на нож заради затварянето на Слънчев бряг

Хотелиерите в Слънчев бряг масово недоволстват от проекта на МВР да сложи полицаи и КПП-та на входовете на курорта. Според председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, браншът се е стреснал, че работата им ще намалее ако всеки влизащ в курорта бъде подложен на проверка на документите и разпитван за посещението си.

Собствениците на ресторанти, барове и дискотеки също негодували срещу извънредните мерки.

Георги Костов
Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че Слънчев бряг става затворен комплекс

Миналата седмица, докато бе в Бургас, ръководството на МВР се договори със „Слънчев бряг“ АД курорта да стане затворен комплекс.

Идеята е полицията да следи влизащите в морския курорт, както и да проверяват колите и стоките. Под засилен контрол ще бъдат и алкохолните турове. Организаторите предварително ще предоставят списъци на хората, които участват в груповите маратони по барове и дискотеки.

До извънредните мерки в Слънчев бряг се стигна след гангстерска престрелка в едно от заведенията, при която Димитър Желязков – Очите бе ранен, а негов гард бе убит.

Стрелбата стана пред очите на стотици посетители на курорта в ранните часове на нощта. А чужди медии дадоха широка гласност на свои съграждани, станали преки свидетели на инцидента.

 

- реклама -