МВР

МВР готово да прати охрана на посолствата ни за изборите – ВИДЕО

МВР има възможност да командирова допълнително служители в чужбина, които да спомогнат при струпването на повече избиратели пред избирателните секции. Това каза  в Министерския съвет служебният заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната ген. Стефан Янев.

Може да се наложи да пратим униформени в Турция и Лондон

Очакват се опашки пред посолствата ни заради големия брой подадени заявления за гласуване в чужбина. Според изборния кодекс там избрателите могат да пуснат бюлетина и без предварително подадена декларация.

Те са в един сериозен процент повече от тези за президентските избори. Възможна е активността да е по-голяма. Възможности за получаване на опашки има в Лондон, Турция и Германия. Имаме възможност да командироваме допълнителни служители, които да спомагат за потенциалното натрупване.“

Турция гарантира нормално протичане на вота

Има възможност за струпване на автобуси на границата за гласуване, каза още военният министър. Той съобщи, че е проведен разговор с посланика на Турция.

„Имаме уверението на турската страна, че ще бъдат спазени условията за спокойно протичане на изборния процес и спазване на българското законодателство. Разговорите са съвсем нормални, в рамките на добрия дипломатически тон, в спазване на Виенската конвенция и всички останали документи. Случаят, за който беше викан посланикът в МВнР няма повторение и не може да говорим за рецидив.“

МВР открива телефон за изборни нарушения

Избори 2016

МВР открива линия за приемане на сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. На тел. 982 2232, факс 982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат сигнали, съотносими към дейността на МВР- свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес.

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

- реклама -