обезпечи

МВР е поискало повече пари за осигуряването на обществения ред за евроизборите и баловете

Ще планираме допълнителни средства за осигуряване на добър обществен ред за провеждане на европейските избори и абитуриентските балове. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушване в Комисия за вътрешна сигурност и обществен ред в отговор на въпрос за предприетите мерки във връзка с осигуряване на нормални условия за провеждане на предстоящите европейски избори в страната.

„Планираме и се подготвяме, както за европейските избори, така и за абитуриентските балове. В интерес на истината след системно прилагане на мерки, мисля, че сме дисциплинирали и абитуриентите. Все по-дисциплинирани стават в шествията си, надявам се тази година да е още по-добре“, обясни Маринов.

„Предприели сме всички мерки, имаме необходимия ресурс, дали сме финансовите разчети във връзка с изборите към Министерски съвет и Министерство на финансите, за да може да планираме допълнителни средства, защото се падат три почивни дни, европейски избори и абитуриентски балове. Ще е необходим целият наличен ресурс и полагане на извънреден труд от служителите, но сме сигурни, че ще позволим изборите да се случат в един добър обществен ред“, увери вътрешният министър.

източник: Фокус

- реклама -