МВР: Джок Полфрийман може да напусне свободен страната

Джок Полфрийман, който беше предсрочно освободен от затвора за убийството на студента Андрей Монов, може свободно да напусне страната. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Когато възникна казуса имаше издадена забрана да напуска пределите на страната, наложена от дирекция Миграция. Беше обжалвана заповедта, чакаше се решението по съда, след последните събития единственото, което можем да направим е директора да отмени своята заповед и въпросното лице да напусне свободно страната.“, заяви Иванов.

Главният прокурор пък заяви, че е получил писмо от адвоката на Полфрийман с искане за възобновяване на делото. „Молбата на убиеца Джок Полфрийман ще бъде разпределена на прокурор, който да вземе решение.“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

„За мен категорично е ясно, че жалбата за възобновяване на делото е прелюдия за съответна жалба до ЕСПЧ, където неправителствените организации, около които гравитира Джок Полфрийман, ще я адресират. Джок Полфрийман от тези неправителствени организации се употребява с пропагандна цел. Както каза г-н Монов – в Австралия Полфрийман щеше да бъде един лузър, а тук е звезда.“, каза Гешев.

 

- реклама -