МВР било близо до убиеца на Нотариуса

МВР било близо до убиеца на Нотариуса. Директорът на столичната полиция с разкрития за покушението. Мартин Божанов нарочно купувал автомобили, които приличали на полицейските, Еврото бил в близка до България държава.

Криминалистите от столичната полиция

са близо до разкриването на убиеца на Мартин Божанов-Нотариуса. Това се разбра днес от думите на шефа на СДВР Любомир Николов. “Ще се изразя по следния начин: имам вътрешно усещане, че скоро неуморният труд на колегите от сектор “Убийства” ще се възнагради с успех, каза той по БТВ.

Мартин Божанов-Нотариуса бе застрелян в края на януари в затворен жилищен комплекс в кв. “Горна баня”. След покушението излязоха на бял свят скандални факти, че той е един от лобистите

в съдебната система и е замесен в имотни измами.

Според Любомир Николов основният мотив за убийството е финансов. Разследването на убийството показало, че във фаталната вечер по Божанов било стреляно три пъти от един човек, който гърмял от 10-12 метра разстояние. Един от куршумите е попаднал в тила на Нотариуса. “Странното е, че по никакъв начин той не е сигнализирал за притеснения.

Поведението му е било доста спокойно въз основа,

на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви притеснения за живота си”, каза още Николов. Той обаче не отговори на въпроса дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР. “По досъдебното производство са взети всички материали, които се намират в СДВР, било то явни и секретни, и на подобни въпроси следва в последствие да отговори прокуратурата”, каза шефът на СДВР.

В столичната дирекция от 2008 г. до сега имало общо общо 17

преписки и досъдебни производства, касаещи Божанов. “Повечето преписки, които касаят евентуално нарушение от Божанов, са за самоуправство и те са подадени от негови съседи. Самоуправство е действие, в което без правно основание използваш или владееш даден имот временно. Нито една от тези преписки не е довела до осъдителна присъда”, каза шефът на СДВР.

От думите му стана ясно, че Божанов закупил

автомобили “Опел Астра” и “Опел Вектра” в бял и син цвят. Колите са като ползваните от МВР и били паркирани пред частния клуб. Според запознати Нотариуса направил това, за да заблуди хората, че клубът се охранява от полицаи. Засега нямало данни истински полицейски коли да са били паркирани пред заведението.

Шефът на СДВР обяви и, че няма данни Петьо Петров-Еврото

да е починал. Имало сведения, че той се намира в близка държава. Според Любомир Николов свързващото звено между Божанов и Петров била бившата съпруга на Еврото, която била близка на убития.

- реклама -