сн. БГНЕС

МВР: 8 души са арестувани на протеста в центъра на София

Общо 8 са задържани по време на протеста в центъра на столицата, съобщиха от МВР. Задържани са седем мъже и една жена. Трима от тях – на възраст 21, 40 и 45 години и 36 – годишна жена са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане.

У 46-годишен мъж е намерен забранен предмет – нож.

сн. БГНЕС

Друг от задържаните, 42-годишен, е с множество криминалистически регистрации и е обявен за общодържавно издирване. Двама мъже, на 32 и 33 години с множество криминалистически регистрации са задържани, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. У 32-годишния е намерена и иззета тревиста маса.

сн. БГНЕС

По време на протестните действия в централната градска част са предотвратени от полицията  опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони. Налице е грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването.

По-рано някои от участниците направиха и опит да нахлуят в сградата на Народното събрание. Екипи на СДВР продължават да работят за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения.

Междувременно протестиращи и привърженици на ПП „Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато кабинетът не подаде оставка.

- реклама -