МВР: 400 катастрофи в София, няма тежко пострадали

Близо 400 катастрофи са станали от тази сутрин до 15.00 часа на територията на столицата. 4 от произшествията са по-сериозни. Има пострадали, но без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Три от произшествията са с участието на пешеходци, един от инцидентите е възникнал на пешеходна пътека.

Служителите на „Пътна полиция“ – СДВР са посетили 145 местопроизшествия, в 245 от случаите шофьорите са подписали двустранни протоколи.

Призивът на КАТ

От Пътна полиция призовават шофьорите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват дистанция и да се съобразяват с пътните знаци и указанията на контролните органи. Апелът към пешеходците е да се движат с повишено внимание, да имат предвид, че при хлъзгавата пътна настилка, спирачният път на автомобилите е по-дълъг.

Сняг

София се чисти

Извършва се обработка на улиците, по които се движи градският транспорт, преди очаквания засилен трафик, уверяват от пресцентъра на Столичната община.

Продължава и почистването на вътрешно-кварталните улици. При необходимост ще бъдат затваряни пътни участъци за почистване. По-рано днес за почистване бе затворен участък бул. „Черни връх“ , бул. „Г. М. Димитров“ и бул. „Драган Цанков“, пътят за Алеко и Златните мостове. Движението в планината е разрешено само с вериги.

Снежната покривка в София е 20 см

В момента градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

Очаква се валежите от сняг да спират до вечерта.

- реклама -