Венецуела

МВнР: При нас не е постъпвала информация за изнасяне на държавни средства от Венецуела към България

В Министерството на външните работи не е постъпвала официална информация за изнасяне на държавни средства от Венецуела в България. Това съобщиха от МВнР във връзка с твърденията на венецуелския депутат Карлос Папарони,че държавната компания „Петролеос де Венесуела“ се е опитала да изнесе държавни средства в България.

„Петролеос де Венесуела“ иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!“, написа Папаронив Туитър, уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

От МВнР са извършили проверка дали някой е сезирал министерството или наши посолства, като са установили, че няма постъпила такава официална информация.

Русия също отрича към нея да текат венецуелски пари

В същото време руската „Газпромбанк“ съобщи днес, че националната петролна компания е открила сметките си в банката преди няколко години и скоро не е откривала нови, предаде Ройтерс.

По-рано агенцията съобщи, че „Петролеос де Венесуела“ е поискала от клиентите на съвместните си компании да внасят сумите от петролните продажби в сметка, открита наскоро в „Газпромбанк“. Ройтерс се позова на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп. Прехвърлянето на сметките се обяснява със санкциите, въведени от САЩ срещу Венецуела.

източник: БТА

- реклама -