Mustafa Kарадайъ, гласуване, избори, ДПС, служебен кабинет

Мустафа Карадайъ: Служебният кабинет създаде съмнения и счупи доверието в честността на изборите

„Служебният кабинет създаде съмнения и счупи доверието в честността на изборите. Затова през вашите камери бих се обърнал към всички български граждани да излязат да гласуват – отговорно за знаещи и можещи политици, за отговорни политици, за политици с държавническо мислене и поведение. И да изискват от държавните органи да гарантират честността на изборите.“ Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след като упражни правото си на глас днес.

Той беше категоричен, че за да се върне доверието в изборния процес, трябва да се броят 100% от разписките от машинното гласуване.

По време на гласуването си Карадайъ отново поиска помощ от членовете на секционната избирателна комисия. Той подчерта, че това е негово право и право на всеки български гражданин.

„Това се опитах да покажа на всички избиратели – че не е трудно да се гласува на машина, Не е задължително и те да знаят как ще гласуват, защото СИК е длъжна да им помогне“, заяви Карадайъ.

А попитан за какво е гласувал днес, той отговори:

„Българските граждани заслужават европейски стандарти на живот, отговорни политици, знаещи и можещи политици. Заслужават държавници – политици с държавническо мислене и държавническо поведение“, каза лидерът на ДПС.

- реклама -