Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ: Някои вече се подготвят за предсрочни избори

„Нека видим предмета на комисията и ще преценим. Как да коментираме нещо, което не го знаем какво е. Някой на някого, нещо бил казал, да го коментирам ми е трудно.“

Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира новината от ГЕРБ, че вече са внесени нужните подписи в деловодството на парламента с предложение да се създаде временна анкетна комисия по казуса „Росенец“.

Карадайъ коментира и нуждата за съставяне на следващо правителство, като посочи, че липсва диалог между парламентарните сили по темата.

Някои вече се подготвят за предсрочни избори, обясни той.

„Имайки предвид всичките кризи, в които се намираме и социална, и икономическа, а и пандемията, а и това, което заложи избирателят с изборите, мисля, че трябва да има един нормален диалог в това НС за спешните мерки, които трябва да се извършат и да се оцени необходимото време за действие на НС. Всичките тези фактори предполагат диалог между партиите. Моделът на монолог от последните 11 г. продължава. Мислехме, че предизборната кампания приключи, но явно или продължава, или вече някои хора влязоха в кампания за предсрочни избори“, каза Карадайъ.

- реклама -