ДПС, Мустафа Карадайъ, избори, резултати

Мустафа Карадайъ: Нереализирани политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властови амбиции

„Нереализирани политици или кандидат-политици се опитват да използват ДПС като трамплин за властови амбиции.“ Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод атаките срещу централата на партия от страна на протестиращи. „В тази ситуация разумно би било провеждането на диалог, с участието на политици и държавници докато не е станало късно. Отлагането на решаването на кризата днес може да е с по-тежки последствия утре.“, каза Карадайъ.

„Изходът от политическата кризи изисква диалог, за да го има ние сме предложили нашите виждания и те все още са актуални.“, добави той.

Мустафа Карадайъ подчерта, че след атаката срещу Централата на партията са постъпили десетки декларации от структури в страната и от европейската и световна либерална общност.

„Те показват липса на перспектива, на ясна визия и идеи в организаторите на протеста. Кампаниите срещу ДПС обикновено означават това – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест.“, каза в декларацията Карадайъ.

- реклама -