Мустафа Карадайъ, ДПС, правителство, подкрепа
Снимка: БГНЕС

Мустафа Карадайъ: Лицемерно е точно Кирил Петков да говори, че никой не е над закона

„Има пълзящ фашизъм в страната с тази полицейщина. Днес чуваме цитати „никой не е над закона“. Нали помните от кого е този цитат? От Цветанов. От Борисов 2009-2010 г. Не е нещо ново. Но днес „никой не е над закона“ да се говори от човек, който доказано е нарушител на конституцията (б.а.-премиерът Кирил Петков), е лицемерие“.

Това коментира лидерът

на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Полицейщина е младежи, които прохождат на терена на политиката, да бъдат привиквани в полицията и да подписват протоколи, и да са под репресия за това, че раздават агитационни материали и са правили обучение за машинно гласуване.

Протестът в защита на Борисов: Киро, просто си върви! (На живо + обновява се) – Flashnews

Такива твърдения имаме при нас и сме искали документи от Рашков, за да видим каква е обективната истина и да коментираме факти, напомни Карадайъ.

Движението се оплака от полицейски репресии

по време на предизборните кампании през изминалата година. Тогава Карадайъ разказа, че техни членове и симпатизанти са били обискирани на улицата и в домовете си.

Партиите в НС: Трябват доказателства за арести и присъди – Flashnews

„Чухме коментар на адвоката на г-н Борисов, че той е бил задържан по неотложност. Това прави асоциация и с други „неотложности“, каза лидерът на ДПС.

На журналистически въпрос очаква ли депутатът

от ДПС Делян Пеевски също да бъде арестуван, Карадайъ отговори така: Очаквам арест и на вас, и на мен, ако живеем в такава държава, в която имаме призиви „Бог да пази България“, но самите ние не полагаме призиви да я пазим, да пазим върховенството на закона и да пазим демокрацията, за да може всеки, който се облече във власт, за него да не важат законите и да прави репресии срещу опонентите си.

Източник: 24 часа

- реклама -