Мъри, Серина

Мъри и Серина продължават в смесените двойки

Анди Мъри и Серина Уилямс си осигуриха участие в третия кръг на смесени двойки на Уимбълдън. Те се справиха с Фабрис Мартен и Ракел Атаво в два сета – 7-5, 6-3. Тандемът изигра своя втори мач заедно – на старта надигра Миеш/Гуарачи. И бе гледан от над 15 000 зрители на централния корт.

Подобно на първата среща, на звездната двойка бе нужно време, за да намери верния ритъм. Но двамата демонстрираха великолепен тенис. Уилямс дори дори направи ретур уинър след сервис от 222 км/час.

Мартен и Атаво имаха своите моменти в мача, най-вече когато удържаха на собствен сервис в десетия гейм на първия сет. През втората част обаче 14-те в схемата имаха сериозни проблеми. Мъри и Уилямс пробиха рано на старта и не погледнаха назад.

Мъри, Серина

В следващия кръг предизвикателството за звездната двойка е доста по-сериозно. Техни съперници са поставените под номер 1 в схемата Бруно Соареш и Никол Меличар.

Мъри: Рано е да се връщам на сингъл

„Това е невероятно“, сподели Уилямс. „Очевидно атмосферата тук е чудесна – страхотно е да играеш с Анди. Забавлявам се през цялото време“, каза тя.

Партньорът ѝ пък заяви, че вероятно ще му бъде рано да се завърне на сингъл при мъжете на Ю Ес Оупън. „За момента шансовете не са особено големи. Трябва да свърша още много работа във физически аспект, за да бъда готов за натоварванията на сингъл. Серина връщаше невероятни топки, вкарваше и отлични уинъри. Направи задачата ми много по-лесна“, обясни той.

- реклама -