Мухата Детектив и силата на въображението

„Мухата детектив“ – вълшебна история от Десислава Лазарова и нейното издателско ателие Скрибо

Една вълшебна муха ще поведе това лято вашите четящи деца на пътешествие в света на фантазията. Защо муха ли? Та тя е най-обикновеното същество на света. Нищо героично няма в една муха и толкова по-неочаквано е преобразяването й в приказен герой.

Благословена с развинтено въображение, безкрайна любознателност и силата да променя реалността, мухата детектив се научава да чете, озовава се във вълшебен тунел, сприятелява се с едно дете и един детектив. Тримата преживяват невероятни приключения отвъд всички граници на мислимото. По-интересно е от филм, защото е мозъчна атака за въображението, която се чете и слуша с блеснали очи.

Написана в духа на класическата вълшебна приказка, с реверанс към Хофман и Доналд Бисет, Мухата детектив смело предизвиква съвременните деца със своя танц по ръба на реалността. И уж на шега задава сериозни теми: недостатък ли е да бъдеш различен, има ли граници за въображението, колко е важна силата на желанията, каква е цената на свободата и славата.

Мухата Детектив е създадена в издателско ателие Скрибо. Илюстрациите са дело на художничката Пламена Пеева. Дизайн на корицата и оформление – Ирина Игнатова от Новис Дизайн. Приобщаващият шрифт Adys улеснява при четенето деца с лека и средна форма на дислексия.

Книгата е подходяща за деца от предучилищна възраст и за всички възрасти след това. За деца, които обичат да слушат приказки, и още повече за деца, които обичат да четат сами.  

Десислава Лазарова е писател, преводач и издател.

Позната на читателите с детската си книга „Вълшебни приказки за Тик и Так“(1998) и романа за българския преход „Джиесем“(2007), с преводите си на „Залезът на Запада“от Освалд Шпенглер, на приказките на Е.Т.А.Хофман и Ерих Кестнер.

 

- реклама -