Гарбине Мугуруса

Мугуруса и Халеп на полуфинал в Мелбърн

Гарбине Мугуруса и Симона Халеп се класираха за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Испанката имаше повече затруднения срещу Анастасия Павлюченкова, докато Халеп мина с лекота през Анет Контавейт.

Мугуруса се наложи над рускинята със 7-5, 6-3 за 1 час и 35 минути. Резултатът в срещите между двете стана 5-1 в полза на испанката.

„Определено се приспособих към обстоятелствата. Понякога не се чувстваш добре, но се бориш и оставаш в играта. Първият сет беше много тежък, продължи около един час. Той беше много важен и се радвам, че го спечелих“, коментира Мугуруса. Двукратната носителка на титли от Големия шлем не бе поставена в схемата в Мелбърн. Това ще е първи полуфинал за нея в Австралия.

Халеп отнесе Контавейт

Румънката разгроми естонката Анет Контавейт с 6-1, 6-1 само за 53 минути. 24-годишната Контавейт спечели първия гейм, но това беше последното добро нещо за нея. Халеп спечели 11 гейма поред преди естонката да вземе сервиса си в предпоследния гейм. Четвъртата поставена все още не е загубила сет в Мелбърн.

„Усещах се супер на корта. Бях фокусирана във всяка точка. А и знам как да играят срещу нея“, обясни румънката.

В другия полуфинал се изправят Ашли Барти и София Кенин.

- реклама -