Бундестима
Йоаким Льов се отказа от Мюлер, Боатенг и Хумелс

Мюлер, Хумелс и Боатенг се разделиха с Бундестима

Селекционерът на Бундестима Йоаким Льов обяви, че повече няма да разчита на трима от основните футболисти, с които спечели световната титла от през 2014-та година. Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг вече няма да играят за националния отбор на Германия.

30-годишните Хумелс и Боатенг, и 29-годишният Мюлер имат общо 246 мача с екипа на Бундестима. Но формата им както за Байерн Мюнхен, така и за националния отбор от началото на сезона не е добра.

Ново начало за Бундестима

„2019-та е годината на новото начало. За мен бе важно да обясня мислите и плановете си лично на играчите и треньорите на Байерн“, коментира Льов. Той отиде до Мюнхен, за да се види очи в очи с триото на баварците. „Благодаря на Матс, Жером и Томас за многото успешни и уникални години, които имахме заедно“, допълни той.

Льов добави, че позицията на вратаря Мануел Нойер също не е сигурна. „Мануел бе нашият номер 1 преди. Но тази година е един нов старт и Марк ще получи своя шанс“, обясни той, визирайки Марк Андре Тер Стеген. „В годината, в която започват квалификациите за Евро 2020, ние изпращаме ясен сигнал. Младите играчи ще имат нужните шансове, за да се развият напълно. Сега те трябва да поемат отговорността“, каза още Льов.

Новата Германия – срещу Сърбия и Холандия

Феновете ще видят „новата“ Германия на Йоаким Льов за първи път в контролата със Сърбия във Волфсбург след две седмици. А след това идва и квалификацията с Холандия в Амстердам на 24 март.

- реклама -