МС отпусна допълнителни 1 млн. лв. за бонуси в спецсъда

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери в общ размер на 3 млн. лв. Средствата са разпределени по първостепенни разпоредители с бюджет.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт са в размер на 1 млн. лв.

Парите са предназначени за нуждите на Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд. С предоставените средства ще бъде обезпечено изплащането на бонуси на служителите в двете институции.

По бюджета на община Търговище се предоставят 2 млн. лв. допълнителни трансфери за извършване на основен ремонт на общински път, свързващ Път II-49 и производствена площадка на „Тракия глас България“ ЕАД.

Допълнителните разходи/трансфери за 2019 г. са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2019 година.

МС отпусна 2,3 млн. лв. за подготовката и провеждането на Европейската купа по джудо

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. Средствата в размер на 2 300 000 лв. са предназначени за организиране и провеждане на Европейската купа по джудо, която ще се проведе на от 31 януари до 03 февруари 2020 г. в гр. София и на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през месец април 2022 г. Също така част от средствата са за подпомагане на участието на български състезатели по джудо и техните треньори в квалификационни състезания с цел набиране на повече точки за ранглистата и предвид възможностите за участието им на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

България ще предостави и финансова помощ за справяне с хуманитарната криза в Сирия и региона.

Тя е в размер на 97 792 лв., реши правителството на днешното заседание. Финансирането ще бъде осигурено от бюджета на Министерството на външните работи, предназначен за развитие и хуманитарна помощ.

- реклама -