Николай Нанков, МРРБ, проекти, строителство винетки цени

МРРБ: За седем месеца са започнати проекти в строителството на стойност почти 1,5 млрд. лева

За близо седем месеца работа на МРРБ  са започнати проекти за почти 1,5 млрд. лева, които дават „глътка въздух“ на строителния бранш и са полезни за обществото.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 

Има ръст на заетите в строителния сектор, отчете министърът, като посочи, че за първите девет месеца на 2016 г. те са били 175 000 души, а за тази година – 255 000.

Строителството, съчетано с потреблението и износа, са основните двигатели на постигнатия икономически растеж, отбеляза министърът. Сред големите обекти той открои участъците от магистрала „Хемус“ и лот 3,1 на „Струма“. По оперативната програма „Региони в растеж“ се ремонтират 193 км пътища – първи, втори и трети клас, с европейски ресурс, като общо по програмата за тази цел са предвидени около 380 млн.лева, отбеляза министърът.

Стената на яз. „Бели Искър“ ще бъде отремонтирана, допълни министърът

По думите му стената се експлоатира оптимално. Според министъра строителството на АМ „Струма“ ще приключи през 2023 година. Предстои и ремонт на АМ „Тракия“ в участъка между Пловдив и Стара Загора. Стартът му ще бъде даден през пролетта на 2018 година. Министърът подчерта, че магистралата е сред приоритетите на правителството и се обмисля и ремонт в района на Пазарджишко. а

- реклама -