Мрежата за интервюто на проф. Анасатас Герджиков в предаването „ Въпросите“

Кандидатът за президент проф Анастас Герджиков, подкрепен от  коялициатя ГЕРБ- СДС  даде интрвю за ТВ1 и предавнето „ Въпросите“. Пред журналиста Миролюба Бенатова, Герджиков  се усъмни в автентичността на снимките с кюлчетата в спалнята на Борисов. Той отговори на всички  въпроси по актуалните теми. След излъчването на видео материала социалните медии се раделиха в оценката си за изявата на Герджиков. Мненията са крайни. Ето някои от тях:

 

Слави Трифонов коментира интервто на проф. Анастас Герджиков при Миролюба Бенатова така:

Гледах едно интервю на Миролюба Бенатова с кандидата за президент на България проф. Анастас Герджиков. Ако не сте го гледали, препоръчвам ви да го изгледате. Има го в интернет. Миролюба Бенатова зададе всички важни въпроси, които трябва да се зададат на кандидата на ГЕРБ за президент.
И които, сигурен съм, бихте искали да му зададате и вие.
Миролюба попита професора за полицейското насилие над протестиращите и за неговото отношение към протестите от миналата година. Преди това тя му пусна видео с насилието над журналиста Димитър Кенаров и с разказа на бития студент Евгени Марчев. Миролюба го попита и за кюлчетата и пачките в чекмеждето от спалнята на Бойко Борисов. Пусна му и снимки на това прословуто чекмедже. Снимки, чиято автентичност беше доказана от две експертизи. Попита го и за средния пръст, който размаха преподавателят в СУ Стойчо Стойчев на протестиращите. Пусна му и снимка с въпросния среден пръст.
Въобще, Миролюба се беше постарала да улесни отговорите на професора, като му покаже пред очите единствените възможни отговори.
Но проф. Герджиков се оказа, че не вижда това, което всички виждаме. И предпочете да даде унизителни отговори.
Човекът каза, че се съмнявал в автентичността на снимките от спалнята на Борисов, защото “никой нормален човек не си държи парите по този начин”.
Човекът каза, че не му станало ясно кои са правите на протестите, щото имало и контрапротести.
Не взел отношение за полицейското насилие, защото като ректор не можел да вземе такова отношение.
Човекът каза още, че не е наложил дисциплинарно наказание на Стойчо Стойчев, защото не искал да прави уволнения заради политически възгледи. Не знаех, че средният пръст е политически възглед.
Въобще, струва ми се, че на поставените въпроси фолк певицата Луна би дала по-обективни отговори от професора.
Добре е да изгледате това интервю, поради две причини. Първата причина – това интервю е доказателство, че неудобните въпроси, зададени неудобно, не могат да намерят място в големите телевизиии. Скъпи журналисти, ако искате да задавате такива въпроси – ходете си ги задавайте в малките телевизии. В кабеларките. В интернет. В големите телевизии може само удобни въпроси.
Има и втора причина да изгледате интервюто. Това, че има недостойни хора, които са се кандидатирали за президент, не е голяма драма. Винаги е било така. Не е по-различно и днес. Сред кандидатите за президент има много недостойни хора. Например, онзи, дето не беше чел проекта за конституция на ГЕРБ, пък го подписа. Или пък онзи, който щеше да се дави с релса в Бургаския залив. Въобще – много са. Но те, така или иначе, няма да бъдат избрани за президент.
Друг е важният въпрос, който следва от това интервю? А той е следният: Възможно ли е години наред начело на най-големия и престижен университет в България да е бил човек без чест и достойнство?

Журналистът Недялко Недялков написа коментар,  в отговор на коментарът на Слави Трифонов:

Възможно ли е години наред начело на най-големия и престижен университет в България да е бил човек без чест и достойнство?

Този въпрос задава дежурният за деня сценарист от фейсбук-профила „Слави Т. Трифонов“.

Профилът се гневи, че проф. Герджиков давал неадекватни отговори в интервю за кабеларката на Миролюба Бенатова. Питали го чекмеджето на Борисов, а той – представете си, се усъмнил в автентичността на снимките!

Каква дързост, какъв позор. Следват тричане, анатема, клада, айде да му „скъсаме г.за“. В типичния и неподражаем учиндолски стил.

Странно е точно Слави Т. Трифонов да се заиграва с темата за „честта и достойнството“. Странно е човек, който си взе дипломата за висше по телевизията, години след като бе завършил семестриално и нямаше студентски права, да пита за честта на един професор, ректор на Софийския университет.

Не, не е странно, безсрамно е.

Това е синдромът на Салиери, на училия-недоучил наглец, на Бай Ганьо-то, който не просто „прави избори“, ами и ги печели.

Достойнство и Слави Т. Трифонов е оксиморон. Шутът на ВИС-2 и Мултигруп не може да има достойнство. „Примапатриотът“ с офшорка в щата Делауер, който не си плащаше данъците в България, но понечи да я управлява, не може да има достойнство. Циникът, който натрупа милиони, гаврейки се в праймтайма с възрастта на Лили Иванова и проф. Вучков, не може да има достойнство. Крадецът, който изплагиатства шоуто на Тодор Колев „Как ще ги стигнем…“ и го прекръсти на „Шоуто на Слави“, не може да има достойнство. Чалгарят, опростачил поколения българи с най-долна чалга, не може да има достойнство. Сатанистът, татуирал на гърба си Четвъртия конник на Апокалипсиса и надписа „Аз идвам и водя Ада със себе си“, не може да има достойнство. Партийният „лидер“, избягал в „карантина“ насред избория ден на 4 април 2021 г., не може да има достойнство.

Слави Т. Трифонов може да говори за всичко друго, не и за достойнство. И е абсолютен потрес да обижда един възрастен, успял, достоен, интелигентен, ерудиран и добър мъж и баща като проф. Анастас Герджиков тъкмо на „достойнство“ и „чест“.

Това е отмъщението на ерзаца към оригинала, бунтът на посредствения и озлобения, реваншът на малокултурието, превърнато в норма от едно изгубило вярната духовна посока общество.

Проф. Герджиков е избран два мандата последователно за ректор на Софийския университет, а ти кой си, Слави Т. Трифонов, жив ли си изобщо, съществуваш ли, къде си, докога ще се криеш зад мутренски кортежи и въоръжена охрана?

Видяхме те колко струваш, видяхме как си поигра на политика, видяхме какви правителства предложи, виждаме как рейтингът на популистката ти партийка се топи като ланския сняг…Време е да се отдадеш на кротко пенсионерстване в боянските ти палати, а най-честно ще е да „дилийтнеш“ отровния си профил, че все още има недорасли наивници със слаб имунитет към обуначването от фалшиви герои…

 

Очакваме с интерес колегата Бенатова да осъществи подобни интервюта и с останалите кандидати за президент.

- реклама -