Мрежата кипи след признанието, че Рашков се видял с контрабандиста, за да го прави свидетел срещу Бойко Борисов

Мрежата кипи след признанието, че Рашков се видял с контрабандиста, за да го прави свидетел срещу Бойко Борисов. Изявлението направи в неделя вечерта съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред Нова ТВ.

Относно вътрешнополитическата ситуация и снимките с главния секретар на МВР Живко Коцев с лица, обвиняеми за контрабанда, Петков каза: „големият проблем е, когато разследването е функция на нечия оставка”.

„Има нещо нелогично наличието в една стая на и.д. главен прокурор, шеф на КПКОНПИ, прокурор от СГП и нейния заместник заедно с главен секретар на МВР. Това е натиск върху Живко Коцев да си подаде оставката”, смята Петков. Той не отговори на коментара, че главният секретар сам е потърсил главния прокурор.

Съпредседателят на ПП призова да се провери случая с Живко Коцев. „Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалката на съществуващия инструмент прокуратурата”, обясни съпредседателят на ПП подкрепата за бившия главен секретар на МВР. Според него, ако Коцев не бил подал сигнал, снимките с пари и пудел, нямало да излязат.

Петков потърсил бившия вътрешен министър Бойко Рашков за разяснение на ситуацията. Рашков обяснил на Кирил Петков, че първият път, когато се видял с арестувания сега бивш шеф на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров, то било по повод свидетелски показания. Димитров бил дал показания срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, обясни Петков.

Като свои грешки съпредседателят на ПП призна, че е недооценил статуквото. Той обясни, че са си научили уроците от последните 9 месеца.

Присъствието на Киро превръща всяко студио в нещо средно между психодиспансер и хоспис за дементно болни, написа във Фейсбук конституционалистът Борислав Цеков. Реакция дойде и от едно от остриетата на ГЕРБ – шефът на енергийната комисия в НС Делян Добрев. Отново във Фейсбук той предложи на ПП да си учат уроците вкъщи, а не в министерствата.

От Фейсбук профила на Делян Добрев  

2 август 2022, Кирил Петков: „Научихме си уроците за много кратко време.“

14 април 2024, Кирил Петков: „Уроците от последните 9 месеца сме научили.“

Три години ги учат тия уроци и все не могат да ги научат. Аз предлагам от тук нататък да си ги учат вкъщи, а не в министерствата.

- реклама -