Кевин Спейси, сексуално посегателство, обвинения

Мръсните секс тайни на Холивуд: Провалената кариера на Кевин Спейси, който тормози млади момчета

В началото на месец януари, заспалият през зимата остров Нантъкет рязко се събуди от съдебна суматоха.

Причината: актьорът Кевин Спейси се появи в съда, за да отговаря по обвинение в неприлично поведение и опипване, случай датиращ от 2016 г.

Спейси е обвинен в сексуално насилие над 18-годишен мъж, след като го е напил с алкохол в бар в Нантакет през 2016 година.

Искове срещу него има и в Лондон и Лос Анджелис.

59-годишният Спейси беше хванат от медиите, в момента на пристигането си в пълната съдебна зала на остров Нантъкет след полет с частен самолет.

Актьорът, видимо спокоен, само кимна, когато съдия Томас Барет му съобщи, че му е забранено да контактува по какъвто и да е начин с предполагаемата жертва.

Адвокатът на Спейси, чието истинско име е Кевин С. Фаулър, по-рано поиска от съдията да позволи изслушването да се проведе без присъствието на подсъдимия, но това искане беше отхвърлено.

Спейси беше е освободен след само 10-минутно изслушване, без да му бъде наложено никакво ограничение или парична гаранция. Засега!

Следващото заседание е насрочено за 4 март. Ако бъде признат за виновен той може да лежи в затвор до пет години.

Нали не забравяте кой е Кевин Спейси?

Филмов и театрален актьор, носител на два Оскара – за поддържаща роля в „Обичайните заподозрени“ и за главна роля в „Американски прелести“. Има и Златен глобус за главната роля в сериала на Нетфликс „Къща от карти“.

Ролите, в които се превъплъщава са много и най-разнообразни – Спейси със завидна лекота може да изиграе както невъобразим злодей, така и смешен персонаж. Талантът му е неоспорим и напълно заслужено получава своята звезда на Алеята на славата в Холивуд. Спейси е и комодор на Британската империя за приноса му в драматургията.

И така до 2017 година, когато с всичко това е приключено.

Вълната на скандала с продуцента Харви Уайнстейн залива Спейси с цялата мощ на движението MeToo.

На 30 октомври 2017 година, в интервю за Buzzfeed News актьорът Антъни Рап твърди, че Спейси е направил опит за сексуално насилие, когато е бил на 14 години. Рап, сега на 46, заявява, че Спейси му се нахвърлил на парти в апартамента на актьора през 1986 г. опитвайки се да го съблазни.

В отговор Спейси обявява, че няма спомен за предполагаемия инцидент, като същевременно се извинява на Рап „за това, което би било дълбоко неподходящо пиянско поведение“.


В същия пост в Twitter, Спейси казва, че е имал връзки с мъже и жени и че „сега избира да живее като гей мъж“.

Последствията не закъсняха – Спейси, който трябваше да получи почетно отличие „Еми“ беше лишен от приза.

Още по-голям удар му нанесоха продуцентите на „Къща от карти“. „Нетфликс” обявиха, че хитовият сериал спира докато бъде намерен заместник за ролята.

С което обаче проблемите на актьора не приключиха.

В интервю за списание „Vulture“ мъж, пожелал анонимност, посочва, че като 12-годишен е участвал в актьорски курс, воден от двукратния носител на „Оскар“. По думите му две години по-късно двамата са започнали „сексуална връзка“, която е приключила, след като Спейси се е опитал да изнасили момчето в апартамента си.

„Бих го нарекъл педофил и сексуален хищник“, казва потърпевшият.

Малко по-късно, осем актьори от състава на „Къща от карти“ обявиха, че са били насилвани от Спейси.

Същото обвинение отправи и синът на Ричард Драйфус – Хари.

Той бил на 18 години по време на инцидента, при който Спейси го е опипал. В текст, публикуван в американския сайт Buzzfeed, той описва актьора от „Къща от карти“ като „сексуален хищник“, който се е чувствал „в безопасност“ да злоупотребява с него, тъй като е знаел, че младото момче „няма да каже и дума“.

Кевин Спейси

Мексиканският актьор Роберто Кавазос също съобщи, че е бил жертва на сексуален тормоз от страна на Спейси и че познава много други хора, които са били в подобна ситуация.

Последният пирон забива именно младежа от Нантъкет.

В момента броят на хората, съобщили за тормоз от страна на Спейси, е достигнал няколко десетки души.

Осъден без дело?

В края на 2018 година Спейси се появи във видео, публикувано в YouTube и наречено „Нека да бъда Франк“. Франк Ъндърууд е героят на Спейси в „Къща от карти“, който продуцентите от Нетфликс „убиха“ след скандалните обвинения. Във видеото актьорът твърди, че зрителите имат нужда от него, въпреки споделените най-лични тайни. Спейси казва: „Въпреки, че някои вярват на всичко, някои избързаха за ме осъдят без доказателства. Готов съм да платя цената за това, което съм направил, но е и за това, което не съм“!

Може би е рано за некролог?

Режисьорът Ридли Скот взе трудно решение, което при това му струва много милиони долари. Той замени Кевин Спейси с Кристофър Плъмър във „Всички пари на света“. Мнозина го съветваха да се възползва от скандала около Спейси и така да увеличи зрителския интерес към филма.

Скот обаче, реши че няма да рискува с мотива, „че подобно поведение не може да се толерира и независимо от големите загуби“.

Според слухове в Холивуд Спейси съвсем не е развял бялото знаме. Да, вероятно скоро няма да го видим в американска продукция. Но колеги отвъд океана твърдят, че той има доста оферти за роли в Европа и Русия, с които той само подготвя завръщането си. Да не забравяме, че и все още присъда няма.

Във финалната сцена на „Обичайните заподозрени“, Кейзер Созе – блестящо изигран от Кевин Спейси – просто си тръгва с фалшиво куцане.

Той възобновява нормалната си, дори енергична походка, гледа настрани към камерата и, целувайки пръсти, шепне: „И просто така, той си отиде“.

Дали Кевин Спейси ще успее да възкръсне след съдебните битки, които му предстоят и ще успят ли правораздавателните системи на две държави да докажат вината му… предстои да видим.

Следете във Flashnews.bg

- реклама -