Мръсните секс тайни на Холивуд: Греховните връзки на Уди Алън

Всичко започва през 1992 г., когато Миа Фароу открива в апартамента на Уди Алън голи снимки на корейката Сун И Превин. Момичето е осиновено по време на предишен брак на Миа и се води доведена дъщеря на режисьора. То е на 19 години, а Уди Алън – на 56.

5 години по-късно кинаджията се жени за Сун И.

Развихря се скандал за греховна връзка, в който създателят на филма “Ани Хол” си спечелва славата на любител на млада плът, при това от семейния му кръг.

Малко по-късно Фароу обвинява Алън в сексуално насилие срещу 7-годишната им осиновена дъщеря Дилан.

Така след 12 г. съжителство започва безмилостната война между култовия американски режисьор и актрисата. След 21 г. тя изглеждаше затихнала, докато едно отворено писмо не извади скелетите от гардероба. И отново изправи един срещу друг два враждуващи лагера от роднини, приятели и медии.

В посланието си до в. “Ню Йорк таймс” 33-годишната днес Дилан Фароу, която е омъжена и живее във Флорида, разказа лично за първи път как е била насилена сексуално от осиновителя си през лятото на 1992 г. в къщата на майка си в Кънектикът.

Дилан не спести обвиненията си и към Холивуд, че си е затварял очите години наред и продължава да награждава “хищника, който внесе хаос в нашия дом”.

“Кой е любимият ви филм на Уди Алън? Преди да отговорите, трябва да знаете: когато бях на 7 г., Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в малък килер на втория етаж на нашата къща. Каза ми да легна по корем и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ме насили сексуално. Правейки това, той ми шепнеше, че съм мило момиченце, че това е нашата тайна, и ми обеща, че ще отидем в Париж и ще стана филмова звезда”, пише тя.

Режисьорът винаги е отричал да е посягал на детето си. За “Ню Йорк таймс” той казва: “Не съм блудствал с Дилън.” И добави, че обича дъщеря си и се надява един ден тя да разбере, че е използвана от своята обладана от гняв майка.

Всъщност Дилан поднови разобличенията си още през октомври 2013 г. в статия пред сп. “Венити феър”, която мина далече по-незабелязано. Tя е написaна от Морийн Орт – журналистка, разследвала скандала и преди 2 десетилетия. Орт припомни, че Уди Алън е следвал терапия заради неуместното си поведение спрямо Дилан още преди обвиненията за блудство да станат публични.

На страната на Дилан застана и брат и Ронан, смятан доскоро за биологичен син на Алън и Фароу (през 2013 г. обаче актрисата обяви, че младият мъж вероятно е дете на предишния и съпруг Франк Синатра).

Ето какво се знае около фактите отпреди 21 г., припомня сайтът “Слейт”.

През август 1992 г. Миа Фароу и Дилан отиват в кабинет на педиатър, който уведомява властите за съмнение за злоупотреба с детето. Прокурорът на Кънектикът впоследствие се обръща към специализирана служба за сексуално насилие над деца в болницата “Йейл – Ню Хевън”. Нa 17 март 1993 г. оттам излизат със заключение, че “Дилан не е насилвана сексуално”. Медии публикуваха този документ, изровен от архивите. В него се посочва, че “изявленията на детето по време на психологическата експертиза не се отнасят до реални събития, станали на 4 август 1992 г.”. Според психолозите момиченцето разказало историята така, като че ли я е репетирало многократно.

Три месеца по-късно обаче Елиът Уилк, съдия във Върховния съд на щата Ню Йорк, отказва на Уди Алън попечителството над 3-те деца, които той е осиновил с Миа Фароу. Съдията критикува заключенията на болницата, разкрива, че екипът е отказал да свидетелства на процеса и е унищожил всичките си бележки от прегледа на Дилан. През 1992 г. в първата си статия за сп. “Венити феър” Морийн Орт се позовава на 25 разговора с назовани и неназовани източници, според които Уди Алън бил “напълно обсебен” от момиченцето.

В решението си от юни 1993 г. съдията Уилк забранява на Уди Алън да посещава Дилан, както и другото си осиновено дете Моузес, тогава на 15 г.

Днес 40-годишният семеен терапевт застава на страната на баща си.

“Миа ми внушаваше да мразя баща ни, защото е насилил сексуално сестра ни. И аз го мразех заради нея години наред. Сега виждам, че това е бил отмъстителен начин да си върне, защото се е влюбил в Сун И”.

Моузес твърди, че в деня, за който е ставало дума, в къщата били 6 или 7 души заедно и никой не се е отделял. “Не знам дали сестра ми наистина вярва, че е насилена, или опитва да се хареса на майка ни. Да се харесаш на мама, беше много силна мотивация, защото да не си на нейна страна, беше ужасяващо”, посочва Моузес пред сп. “Пийпъл”.

Морийн Орт от “Венити феър” обаче контрира, че според показанията на една от бавачките на децата Алън и Дилан са липсвали 15-20 мин. Според щатския прокурор Франк Мако е имало основания да бъдат повдигнати обвинения срещу режисьора, но това не е направено заради уязвимостта на детето, което нямало да може да издържи изтощителен съдебен процес.

Така вината на Уди Алън не е доказана и на случая привидно се слага край. Но сянката му преследва твореца всеки път, когато на екрана се появят обсебените му от секса невротични персонажи.

Всъщност проблемите с жените не започват с конфликта му с Миа Фароу.

За първи път режисьорът се жени през 1954 г., когато е на 19 г., а съпругата му Харлен Роусън – едва на 16. Бракът им завършва след 5 г. със заплаха за съд заради обиден коментар, направен по неин адрес в интервю на добилия вече популярност комик. Вторият брак с Луиз Ласер трае още по-малко – 3 г. След това Алън не се жени чак до 1997 г., когато създава семейство със Сун И.

Преди връзката с Миа Фароу той има още две – с актрисите Даян Кийтън и Стейси Нелкин. Твърди се, че аферата му с Нелкин започнала, когато тя била на 17 г.

С Миа Фароу се запознават през 1979 г. Никога не стигат до брак и дори реално не живеят под един покрив. От нейните общо 15 деца 4 са биологични и 11 осиновени. Актрисата се появява в 13 от филмите на любовника си.

След брака с корейката Сун И през 1997 г. Уди Алън “се кротва”.

Около семейството, което също има две осиновени момиченца, никога не са избухвали скандали.

 Прокурори твърдят, че днес вече нищо не може да бъде направено по аферата “Дилан”, тъй като срокът на давност е изтекъл отдавна.

Досега американецът има 24 номинации за “Оскар” и е печелил 4 пъти.

- реклама -