Мръсните секс тайни на Холивуд: Ерол Флин – скандален воайор и любител на непълнолетната плът

Ерол Флин

Той е сексимвол от златната ера на Холивуд. Висок, добре сложен, с неустоим поглед и цял арсенал от комплименти, с които лесно пробивал път до женските сърца.

Ерол Флин е австралийски актьор, известен през 30-те и 40-те години на миналия век с ролите си във филми като „Капитан Блъд“, „Принцът и просякът“, „Приключенията на Робин Худ“ и „Додж Сити“. Брилянтен на екрана, личния живот на актьора е смесица от разгул, алкохол, наркотици и разбира се много разбити женски сърца.

Свидетели на онези времена описват Флин като мъж, който с изключителна лекота успявал да вкарва жените в леглата. Само, че австралиецът не харесвал какви да е жени – имал влечение към момичета тип „Лолита“.

Бил вманиачен воайор

Гости на имението му на бул. „Мълхоланд драйв“ в Санта Моника, Калифорния разказват, че къщата му била истински воайорски рай.

Във всички бани, тоалетни и спални за гости имало скрити отвори, през които можело да се наблюдава вътре. Флин поръчал и двустранни огледала, а за по-голяма интрига, воайорът трябвало да пълзи през тесен коридор, за да задоволи визуалните си потребности да наблюдава тайно други хора.

Освен това след смъртта му тръгва слухове, че е бил немски шпионин – нещо, което така и не е доказано документално.

Но, да се върнем към скандалните секс афери на Ерол Флин. Предпочитанията на холивудския красавец към млади жени не остават скрити за дълго. Той смело се втурва в афери с порочни тийнейджърки, което естествено му навлича и беля на главата. През 1943-та 17-годишната Бети Хенсън повдига обвинение срещу актьора за изнасилване. Тя твърди, че отишла на парти, където се напила. Флин я качил в една от стаите на горния етаж уж да й помогне, но вместо това преспал с нея. Девойката не можела да се съпротивлява, тъй като не била на себе си.

Вестниците започват да припомнят останалите непълнолетни старлетки, с които се свързвало името на звездата. Той е арестуван. Малко след това следва и второто обвинение – Пеги Сатърли свидетелства, че когато е била на 15 също била насилена от Ерол Флин – той я поканил на яхтата си, където прекарали няколко дни. В някои от случаите девойката се съпротивлявала, в други доброволно се оставяла в обятията на прословутия женкар. В крайна сметка от присъда го спасяват адвокатите му, които успяват да разкрият, че и двете момичета не били с особено висок морал – редовно въртели афери с женени възрастни господа, а едната дори вече имала зад гърба си и аборт.

Имиджът на Флин обаче останал завинаги очернен и от там насетне кариерата му започнала да изтича бавно, но славно през пръстите му като пясък. Нагонът към по-младите момичето обаче бил над всичко. Още докато течало делото срещу него той се омъжил за 19-годишната Нора Едингтън, машинописка, която срещнал в съдебната зала. Това впрочем бил втория му брак. На третата си съпруга – Патрис Уаймур, Флин сложил халката когато бил на 41, а тя на 23.

Най-скандалната му афера обаче била с 15-годишна старлетка

Истинска история за Лолита и нейния възрастен любовник изживява Бевърли Аадланд, когато среща 48-годишния Флин, залязващ, но все още обаятелен любовник. Той я забелязва докато тя репетира в същото студио, където снима той. Праща свой подчинен да я извика, а няколко часа по-късно разкъсва роклята й я обезчестява. Макар първоначално да се дърпала, в крайна сметка Бевърли не устояла на чара на Ерол и се влюбила безумно в него.

Когато майка й разбира за аферата, Флин я успокоява, като й обещава, че ще направи от дъщеря й голяма актриса в Холивуд. Истината е, че по това време той наистина се среща със Стенли Кубрик и му предлага Бевърли Аадланд за ролята на Лолита, като му заявява всъщност, че двамата в нея вървят комплект. Големият режисьор обаче няма нужда от по-голям скандал от самия филм и решава да не си навлича допълнителни неприятности.

Старлетката и холивудския ас имат бурна връзка – Бевърли се държи и изглежда далеч над възрастта си. Фриволното й поведение, което привличало мъжете превърнало Флин в ужасен ревнивец. Той често й посягал, дори пред хора, а за тийнейджърката това била перверзна игра, която й доставяла удоволствие. Двамата обикаляли света, а застаряващия актьор се опитал да развива кариерата на любовницата си протеже.

На нейния 17-и рожден ден той съобщил, че ще се омъжи за Бевърли Аадланд. Преди това обаче трябвало да се разведе, както и да намери пари за сватбата. Двамата заминават за Канада, където преговарят за продажбата на луксозната яхта на Ерол Флин. По това време той е на 50, с изключително разклатено здраве заради алкохола. Един следобед получава силни болки в кръста и краката, а няколко часа по-късно Бевърли го намира студен в леглото.

В историята обаче остава с думите си: „Обичам уискито в чашата ми да е колкото може по-старо, а жената с мен – колкото може по-млада.“