Мръсните секс тайни на Холивуд: Бил Козби- първата звезда с присъда след началото на кампания #MeToo

Уилям Хенри „Бил“ Козби e американски актьор комик и продуцент. Днес е на 82 години, но няма да изживее спокойни старини. Обвинен е от над 50 жени в изнасилване или неприлично сексуално поведение. На 26 септември 2018 г. е осъден на затвор за срок от 3 до 10 години. Не се знае дали ще ги преживее, защото е стар и грохнал.

Въпреки многото обвинения за първи път Бил Козби бе признат за виновен в сексуална агресия, упражнена над негова позната – Андреа Констанд, през 2004 г.

Козби може да лежи в затвора три години ефективно и след това може да подаде молба за предсрочно освобождаване. Той също така е осъден да плати глоба от 25 000 долара.

Това е втори процес по случая, който беше в друг град. Първото дело за сексуално посегателство над същата жена беше анулирано, защото съдебните заседатели не можаха да постигнат единодушно решение.

Сега съдебно жури от седем мъже и пет жени беше единодушно за вината на Козби. То взе решението си след 14-часови дебати. Обвиненият е на 82 години, а жертвата му – на 47 години.

Андреа Констанд казва, че той я дрогирал и насилил, което се случило в дома на звездата, в предградие на Филаделфия. Козби обаче твърди, че става дума за действия по взаимно съгласие.

Жертвата е бивша администраторка на женски баскетболен тим в университета Темпъл, в който е учил Козби. Констанд е една от около 50-те жени, обвиняващи го в сексуално посегателство.

Останалите обвинения са с изтекла давност, а до обявяване на наказанието, след получената присъда, Козби остава на свобода под гаранция.

Козби се превърна в първата звезда, която получава присъда за сексуално посегателство след началото на кампания #MeToo през 2017 година.

- реклама -