Кралица

Може ли малката Шарлот да стане Кралица един ден и кои са всички наследници на британската корона

Когато през 30-те години на миналия век малката принцеса Елизабет тича волно из градините на Бъкингамския дворец, мнозина вярват, че един ден тя бъде владетел на Монархията. Тогава на трона е нейния дядо – Крал Джордж V, а негов пръв наследник е чичо й Едуард.

Той обаче става Крал за по-малко от година, преди да абдикира по любов. Младият владетел е лудо влюбен в разведената американка Уолис Симпсън, но църквата и правителството се противопоставят на брака им. Тогава Короната поема баща й – принц Албърт, който става Крал Джордж VI. Така по ирония на съдбата Елизабет става Кралица на Великобритания след неговата кончина.

Днес нейната правнучка – малката Шарлот е четвърта в наследствената линия за престола, но дали животът няма да подреди картите по друг начин?

Вижте кои са всичките претенденти за следващ владетел на Великобритания:

Принц Чарлз

Като пръв наследник на Нейно величество, Чарлз се очаква да бъде следващия Крал на Великобритания. 68-годишният принц е първородния син на Елизабет II и е определен за трона още през 1952-ра година. Когато майка му се спомине, той ще стане най-възрастния човек, коронован за крал в британската история.

Принц Уилям

Херцогът на Кеймбридж е втория наследник на Короната след Чарлз. Ако баща му се радва на същото дълголетие като Кралицата, на Уилям може да се наложи да изчака 30-на години за да се възкачи на трона.

Принц Джордж

Първородният син на принц Уилям и Кейт един ден ще стане Крал Джордж VII. Неговите деца ще бъдат следващите наследници на Короната.

Принцеса Шарлот

Принцеса Шарлот

Ако обаче брат й Джордж няма деца и по някаква причина не се задържи на трона, тогава 2-годишната днес Шарлот има реални шансове да стане първата Кралица на Великобритания след прабаба си Елизабет.

Принц Хари

По-малкия син на Даяна и Уилям е пети в линията за наследяване на престола, но само ако Уилям и Кейт нямат повече деца. Преди да се родят Джордж и Шарлот той бе трети в списъка. Но, самия Хари многократно е споделял, че владетелските ангажименти му тежат и с радост е преотстъпил мястото си на племенниците си.

Принц Андрю

57-годишният Херцог на Йорк е втория син на Кралицата. Смята се, че шансовете му за престола са нулеви, но съдбата многократно е доказвала, че може да разваля човешките планове.

Принцеса Беатрис и принцеса Южин

Двете са внучки на Кралицата и дъщери на принц Андрю от брака му със Сара Фъргюсън. Родителите им се разведоха през 1996-та. И двете принцеси са едни от малкото членове на фамилията, които работят. Докато Беатрис съчетава работата с дворцовите си ангажименти, то Южин почти няма такива, тъй като живее и работи в САЩ.

Принц Едуард

Графът на Уесекс е най-малкия син на Елизабет и принц Филип. Той е и 9-ти в наследяването на Короната. След него са децата му Луиза и Джеймс.

Принцеса Ан

Единствената дъщеря на Кралицата е 12-та поред сред претендентите за трона на Великобритания. Описват я като най-работливата в кралското семейство.

Нейният син Питър Филипс е 13-тия наследник, а децата му Савана и Исла са следващите на 14-та и 15-та позиция.

Дъщерята на принцеса Ан – Зара Тиндал е 16-та, а нейната дъщеричка Миа е последният претендент в линията за британската корона.

 

 

- реклама -