Може ли да затворим залог, но пак да останем в играта?

Няма съмнение, че кеш-аут е сред най-любимите опции на любителите на онлайн залозите. Функцията “Затваряне на залог” дава възможност на потребителите да сложат край на конкретното предвиждане, като не само си върнат рискуваните пари, но и реализират печалба. Да, възвръщаемостта е по-малка от максималната, предвидена в залога, но пък може да се усвои преди края на самото събитие. А това само по себе си е добра възможност, защото се избягва рискът в последните минути нещо да се обърка и да завърши не така, както ни се иска.

 

Но излезе ли прогнозата, то често се ядосваме на себе си. “Ех, защо не оставих залога “жив” до края, щях да спечеля повече” – това са си казвали мнозина, след като вече са използвали кеш-аута. Е, съществува вече решение и на тази дилема. Нарича се частично затваряне на залог и е сред най-атрактивните sesame bonusi, активни в настоящия момент. Това е промоция от типа “Хем вълкът, хем агнето цяло”. Или почти цяло. С други думи – това е вариант да останем в играта, но да се презастраховаме, като си върнем част от заложената сума.

Как да се възползваме от тази възможност?

Частичното затваряне може да се осъществи, като се раздели сумата, поставена по-рано на съответното предвиждане. Не е задължително двете части да са равни, т.е. да се дели наполовина, въпреки че при някои букмейкъри, които дават вариант подобен тип кеш-аут, това може да е фиксирано по този начин. Изтеглената сума при частичното затваряне се връща по сметката, а останалите средства остават активни за същото събитие и обикновено при същия коефициент. Възможно е да бъде предложена промяна на ставката или да бъде поискано от клиента да приеме такава промяна като условие да осъществи затваряне на някакъв дял от сумата.

 

Да го обясним по-просто. Имаме мач между Атлетико Мадрид и Ливърпул. Заложили сме 10 лева за победа на гостите при коефициент 2.80, което ще ни донесе 28 лева при успешно предвиждане и при положение, че изчакаме до края на двубоя. При 1:1 в 70-ата минута обаче решаваме, че има риск прогнозата да не се сбъдне. Тогава решаваме да изтеглим част от средствата си. Нека в този пример да разделим сумата на две, макар че не е задължително да се оформят две равни половини. Оставяме 5 лева в играта, а останалите 5 искаме да си върнем в сметката. Е, при този резултат и в този момент на мача най-вероятно ще бъдат 4 – т.е. губим 1 лев, но си връщаме 4 като застраховка. А ако с оставащите 5 запишем успешен залог, то тогава по баланса ни ще постъпят още 14 лева. Така в крайна сметка заложените 10 лева се увеличават на 18, ако прогнозата е точна. Отново имаме нелоша чиста печалба, макар и не в този размер, в който сме се огледали първоначално. Но пък сме имали някаква сигурност в края на срещата, когато са най-напрегнатите моменти.

 

Но и при частичния кеш-аут, както при пълния, изгода има тогава, когато е налице реалистичен шанс за успех в предвиждането. Ако мачът например върви 2:0 за Атлетико, то тогава и да получим възможност за затваряне, то ще си върнем съвсем малка част от залога.

 

 

- реклама -