мотористи, шествие, деца

Мотористи смениха кожените якета с костюми на Дядо Коледа и раздадоха подаръци в домове за деца

Във Велико Търново за девета година над 100 мотористи направиха своето благотворително шествие, посветено на децата от социалните институции.

Николай Василев е един от мотористите, които смениха на Рождество коженото яке с костюма на Дядо Коледа, за да се включи в каузата:

„Благотворително за деца, които са лишени от родителски грижи, да ги зарадваме по някакъв начин на тези светли празници, защото не всеки може да си го позволи. Нито едно дете не с избира само съдбата“.

Великотърновските мото Дядо Коледовци направиха своето шествие и посетиха детските социални центрове:

„Преминаваме през целия град, по кварталите, караме зад шейната, спираме даряваме сладки, лакомства, усмивки на всички деца“.

„Най-вече да зарадваме децата, ако не ми доставя удоволствие, дали ще го правя“?

Общността на мотористите за девета година дарява добро и привлича съмишленици, заяви състезателят по мотокрос и общински съветник Георги Недев, организатор на Мото Коледа във Велико Търново:

„Такива събития поддържат Коледния дух, заради който трябва да съществува Коледа. Коледа сме всички ние. И най-вече, за да посетим нашите приятели. Като видяхме колко са ентусиазирани и как ни очакват. Благодарим на всички, които ни помагат и на всички институции, че са отворени за тази кауза. Да гледаме напред за една нова и щастлива година“.

Източник: БНР

- реклама -