мотористи

Мотористи протестират в няколко града. Те искат оставката на съдията пуснал на свобода Ферук Бекташ

Национален протест на мотористи. Акцията започна в няколко големи града в 19 часа. Протестите се охраняват от полиция.

Протест на мотористи в София

Близо 20 мотористи са се събрали пред сградата на Съдебната палата. В района има полицейско присъствие. Мотористи искат справедливост, след като пуснатият под домашен арест турски гражданин Ферук Бекташ, който блъсна и уби на място двама мотористи край Драгоман не се яви пред съда.

Протест във Велико Търново

Десетки мотористи затвориха главната улица на Велико Търново. Те, както и много великотърновци, се включиха в националния мирен протест.

Председателят на Великотърновския мотоклуб Old basteres Петър Стефанов подчерта, че това е протест не само срещу съдебната система, но и срещу всички институции, които носят отговорност за инцидентa, при който турски тираджия уби двама мотористи край Драгоман.

Протест в Бургас

Над 30 мотоциклетисти се събраха в близост до Съдебната палата в Бургас. Част от рокерите носят и трибагреници. На мястото има засилено полицейско присъствие. Сред протестиращите е и рок певицата Милена, която пристигна със своя мотор. Мотористите са от 5 клуба по цялото Южно Черноморие, както и такива, които спонтанно се присъединяват.

Протест във Варна

Десетки мотористи се събраха пред сградата на Съдебната палата във Варна. Идеята на националния протест е в един и същи ден и час мотористи да се събират в цяла България, за да протестират срещу пускането на свобода на турския шофьор Фарук Бекташ.

- реклама -