Мотористи протестираха пред турското посолство заради избягал подсъдим

Десетки мотористи протестираха пред сградата на турското посолство, заради укрилият се от правосъдието турски гражданин Фарук Бекташ. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица, приятели на мотористите.

4978142По-късно над двеста души мотористи преместиха протеста пред Съдебната палата. Там всички поставиха каските си на оградата като обясниха, че това е символ на жертвите на техни приятели – мотористи. Издигнато бе искане да бъде отстранен съдията, който е пуснал под домашен арест турския гражданин Бекташ.

4978131Днес обвиняемият турски гражданин Фарук Бекташ не се яви в съдебно заседание в Софийския апелативен съд, за което бе редовно призован, нито е представил уважителна причина за отсъствието си.

От органите на полицията било установено, че мярката за неотклонение „домашен арест“ не се изпълнява. Обвиняемият не бил открит на адреса.

4978138Съдът измени мярката му за неотклонение на „задържане по стража“ и го обяви за общонационално издирване.

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Шофьорът изгубил контрол над колата и ударил двамата движещи се мотористи, които загинали на място. Катастрофата стана на мост, а колата паднала, след като е скъсала мантинелата.

- реклама -