мотористи

Мотористи отново на протест пред Съдебната палата, искат тежки присъди за убийците на пътя

Затвор за убийците на пътя

Стотици мотористи отново се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата, за да поискат затвор за убийците на пътя.

мотористи протест съдебна палата убийци път

Каски върху оградата на Съдебната палата, голям надпис „Затвор за убийците по пътищата” и рев на мотори. Такава беше обстановката на поредния мирен протест на мотористи. Припомняме ви, мотористите протестират, след като съпрузите Таня и Бойко, тръгнали на мотор за Австрия, бяха убити на място край Драгоман от турския гастарбайтер Фарук Бекташ. Той избяга от правосъдието и се укри, а властите го обявиха за общодържавно издирване и поискаха екстрадация от Турция.

мотористи протест съдебна палата убийства на пътя

Тежката катастрофа стана на 24 юли. Турският гражданин Фарук Бекташ получи след това мярка „домашен арест”, и се укри от правосъдието. Вчера прокуратурата изпрати до съдебните органи на Турция молба за правна помощ за екстрадиция му в България.

Къде е съдията

Съдийката, издала мярката „домашен арест” за чуждия гражданин, още не си е подала оставката, въпреки безобразията, които сътворила. „Продължаваме да протестираме, защото искаме промени в закона, защото той явно не работи и явно съдейства престъпници да правят каквото си искат. Продължаваме да протестираме, защото не само в съда има виновни – има виновни и по цялата система и във всички институции. Продължаваме да протестираме, защото смятаме, че това е наше право и ние искаме нещата в тая държава най-накрая да започнат да се променят към по-добро”, посочи протестиращ.

И искат е съдийката, която го освободи да си понесе наказанието. „За нас това е безотговорна работа”, каза протестиращ и заговори дори за съд.

Вместо да се плащат пари от нашите джобове за охрана на полиция на протести и т.н. можеше да се плати за охрана на турчина и въобще да не се стигне до тук, да си понесе наказанието. Искаме промени в закона, така че да бъдат наистина строги санкциите и да се спазват, защото тези гастарбайтери не си позволяват да карат по този начин никъде в Европа – нито в Австрия, нито в Германия, защото знаят, че веднага ще бъдат глобени и глобите наистина са солени. Най-малкото няма да ги пуснат да напуснат страната преди да си ги платят”, посочи Мария, която участва в протеста.

Тя допълни, че искат да се промени и обвинението към Бекташ от непредумишлено в предумишлено убийство.

- реклама -