Пауло Гонсалвеш, мотоциклетист

Мотоциклетист загина в днешния етап на рали Дакар

Португалският мотоциклетист Пауло Гонсалвеш загина в днешния етап на рали Дакар. 40-годишният състезател катастрофира фатално на 276-я километър.

Според организаторите Пауло Гонсалвеш е починал в болницата. При самото падане той е бил в безсъзнание след получен преди това инфаркт. Медицинският хеликоптер е пристигнал на мястото на инцидента осем минути по-късно.

„Всички искаме да изпратим най-топли съболезнования на приятелите и семейството му“, се казва още в официалното съобщение.

Гонсалвеш има 12 предишни участия в рали Дакар. Преди пет години той завърши втори след Марк Кома. Той беше на 46-о място в класирането тази година. Иначе португалецът е световен шампион през 2013-а в колокроса.

Първа жерта от 2015-а насам

Португалският мотоциклетист е първата жертва в ралито от пет години насам. През 2015-а почина друг мотоциклетист – полякът Михал Хенрик. Той загина в Аржентина.

Иначе етапът бе спечелен от Карлос Сайнс-старши с „Мини“. 57-годишният Сайнс завърши 546-километровата дистанция с 2:12 минути по-бързо от Насер Ал-Атия с „Тойота“, който вече изостава на 10 минути от испанеца в общото класиране. Трети днес и в генералното подреждане е Стефан Петерханзел с „Мини“.

При мотоциклетите продължава да води Рики Брейбек. Той завърши пети в днешния етап, спечелен от Кевин Бенавидес. Брейбек има преднина от 24:48 минути пред чилиеца Пабло Кинтания.

- реклама -