туристи Ангелкова модул плажове концесия

МОСВ: Турстите да плажуват спокойно

Василева увери, че към настоящия момент няма причини за притеснение. „Много мащабни инвестиции бяха извършени в региона на Черноморското крайбрежие, изцяло нови съоръжения, които обхващат най-големите курорти-Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Созопол, Черноморец. Надявам се туристите да се чувстват комфортно и спокойно да плажуват по Черноморието”, допълни екоминистърът.

Ивелина Василева
Министър Ивелина Василева участва в празник, по повод Световния ден на околната среда. София, Борисовата градина

Екоминистърът  коментира и статистика на Евростат от вчера, според която 28% от софиянците са недоволни от чистотата на въздуха. „Всички сме чувствителни към този въпрос, който е пряко свързан с човешкото здраве.  В България няма проблем с други замърсители на въздуха, освен с фините прахови частици в големите населени места, вкл. в София, където се отчитат превишения на допустимите норми”, посочи Ивелина Василева.

Борисовата градина
Деца се снимат по време на празник, по повод Световния ден на околната среда. София, Борисовата градина

Тя заяви, че в България в 29 населени места се отчитат превишения за фините прагови частици. Според нея това замърсяване се получава основно през зимните месеци, когато има интензивно отопление. Другият основен замърсител е транспортът.

- реклама -