Москва разреши Джерард Бътлър да спаси руския президент

Руските зрители ще могат да видят как американски войници спасяват руския президент в холивудския филм „Унищожителят“ („Hunter Killer“).

Разпространението на лентата в страната първоначално бе забранено, но в края на краищата получи разрешение, съобщиха дистрибуторите му, цитирани от Франс прес.

Блокбастърът бе изтеглен в последния момент от програмата за разпространение, като министерството на културата на Русия поясни, че не е получило в предвидения срок копие на филма с необходимото качество. Специалисти във филмовия сектор обаче предположиха, че решението е свързано със сюжета на филма.

„Трилърът „Унищожителят“ с Джерард Бътлър в главната роля излиза по екраните в Русия“, съобщават дистрибуторите. „Получихме разрешение и от днес филмът може да бъде гледан в киносалоните в страната“.

Адаптиран по книга на Джон Уолъс и Дон Кийт, „Унищожителят“ описва история за неопитен командир на американска подводница, който е принуден да сътрудничи с група морски тюлени в Северния ледовит океан, за да се притече на помощ на руския президент.

Той е държан като заложник от руски терористи, които са предвождани от министъра на отбраната, подготвят държавен преврат и заплашват да сложат началото на Трета световна война.

Филмът с участието на Джерард Бътлър, Гари Олдман и Линда Карделини ще бъде прожектиран в 850 киносалона в Русия.

- реклама -