Москва

Москва: Разчитаме българското правителство да се въздържа от действия, които може да поставят под въпрос двустранните отношения

Москва е обезпокоена от задържането на българския гражданин Николай Малинов заради шпионаж в полза на Русия, заяви говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова. Дейността на неправителствената организация „Русофили”, чийто председател е Малинов, е насочена към развитието на отношенията между двете страни, подчерта тя.

След като в България беше оповестена информацията за ареста на Николай Малинов по обвинение в шпионаж в полза на Русия, последваха реакции то страна на официални представители в Държавната дума и Съвета на федерацията.

Днес от външнополитическото ведомство заявиха, че разчитат правителството на България да се въздържа от действия, които биха могли да поставят под въпрос положителната динамика в двустранните отношения.

Захарова подчерта, че Русия се надява да продължи съвместната работа по реализацията на постигнатите до момента споразумения, в това число в областта на хуманитарното и културното сътрудничество, както и за запазването на общото културно-историческо наследство.

източник: Риа Новости

- реклама -