Москва ратифицира Парижкото споразумение за климата, Макрон доволен

Президентът на Франция Еманюел Макрон приветства решението на Русия да ратифицира парижкото споразумение за климата, определяйки случилото се като забележителна новина.

Преди това стана известно, че руският премиер Дмитрий Медведев е подписал резолюция на кабинета за приемането на Парижкото климатично споразумение.

„Бих искал да отбележа с удоволствие, че днес получихме добри новини за ратифицирането на Парижкото споразумение за климата от Русия. Това е страхотна новина. Преди няколко месеца това не се очакваше, това доказва, че нещата вървят напред“, каза Макрон по време на срещата на върха за климата в ООН.

Парижкото споразумение за климата, първото глобално климатично споразумение, подписано през декември 2015 г., определя глобален план за действие за ограничаване на глобалното затопляне. Споразумението не предполага изоставяне на изкопаеми горива и ограничаване на въглеродните емисии. Всички страни обаче трябва да предприемат мерки за намаляване на емисиите, технологично преоборудване и адаптиране към изменението на климата.

- реклама -