Московски: Световната банка ще направи анализ за стабилизиране на Български пощи

Световната банка ще изготви анализ за стабилизиране на Български пощи. Това съобщи по време на изслушване в транспортната парламентарна комисия министър Ивайло Московски

“Разбрахме се с експертите от банката да направим пътна карта и как можем да помогнем на обществения оператор. Нека направят анализ пък ще видим как ще платим за услугата”, обясни министърът на транспорта в отговор на питане на Георги Свиленски.

Депутатът от БСП нападна министъра по повод и концесията на столичното летище. Левицата са недоволни, че не са получили и обсъдили в парламента разработените анализи. Проучването бе направено от експерти на консорциум между Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. Транспортният министър обясни на Георги Свиленски, че е изпратил запитване дали могат да изпратят събраната информация. Самият Московски нямал право, тъй като клауза в договора не му позволява.

До края на седмицата част от условията по договора за концесията ще бъде публикувана в националния концесионен регистър и в специална подстраница на транспортното министерство.

По време на изслушването от опозицията атакуваха министъра, тъй като и концесията за летище София, информация, че ще се търси експертна помощ на Световната банка за оздравяване на Български пощи, не е минала през дебат в парламента. Московски отговори, че никога не му е минавала и мисълта през главата да приватизира държавния оператор, а само да бъде стабилизиран.

Министърът припомни и че дружеството е в забранителния списък. В отговор на нападките Московски се защити, че заради либерализацията по времето на БСП в това тежко положение са Български пощи и БДЖ.

- реклама -