Московски, БДЖ обвинения БСП оставки

Московски: Предстоят още преговори за защита на интересите на българските превозвачи

Предстоят още преговори, за да защитим интересите на българските превозвачи, каза в Пловдив транспортният министър Ивайло Московски.

По отношение на пакета от мерки, предложени от френския президент Еманюел Макрон по отношение на транспортния бранш, той добави, че позицията на България е била точна и ясна от самото начало, и това е пълна институционална подкрепа на държавата за транспортните организации.

По думите му планираните мерки биха довели до изпадането на българските превозвачи в неконкурентоспособност.

Оспорвани са текстовете шофьорите задължително да се прибират през определено време у дома или в база на фирмата, защото това са необосновани разходи.

Оспорва се и невъзможността превозвачите да почиват в кабините на камионите, а това създава и друг проблем със застрахователните компании, които не покриват щети, ако шофьорът не е бил на място, също така откога да започват командировъчните и други.

По думите на министъра утре предстои нов телефонен разговор на премиера Борисов с френския президент, а в понеделник ще се водят преговори и с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц, която пристига у нас.

- реклама -