Ивайло Московски, изпити, шофьори, мерки

Московски: Държавата има два варианта за изграждането на тол системата

Московски: Изграждането на системата за таксуване е едно от най-важните неща, които трябва да се случат в транспорта

В Агенция „Пътна инфраструктура“ днес се отварят офертите за изграждане на системата за пътни такси /ТОЛ система/ и се надявам всичко да е успешно. Ако проектът не започне както е по процедура, има резервен вариант – държавата да го възложи на своя компания, в случая на „Автомагистрали“, каза пред журналисти в МС министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

„Би трябвало да сме оптимисти и за двата варианта. Това е едно от най-важните неща, които трябва да се случат въобще в сектор транспорт. Докато не стане справедливо таксуване по пътната инфраструктура, ще бъде дебалансиран целият транспорт в България“, категоричен бе министърът.

Министърът потвърди, че Министерският съвет днес е отпуснал пари за ремонт на Троянския манастир

С решение на МС по определени проекти се намалява финансирането по ОП „Транспорт“, но по други се разширява, каза Московски. Един от проектите, където се разширява техническата помощ, е за проектиране на ж.п. връзката София-границата с Македония. Там се говори за участъка Гюешево-граница и парите ще се ползват за довършване на проектирането, каза Московски.

- реклама -