Москов партия КОД

Москов: Съобразили сме се с изискванията на КС за закона за здравното осигуряване

„Законът за здравното осигуряване, текстове от който бяха върнати обявени за противоконституционни от Конституционния съд, сега е разписан ясно. Считам, че правителството се е съобразило с всеки един конкретен мотив и сме нанесли много ясно разписани критерии за формиране на пакетите“.

Това заяви здравният министър д-р Петър Москов преди заседание на парламентарната ресорна комисия.

Москов подчерта, че в поправката са нанесени ясно разписани критерии за формиране на пакетите и съответно начина, по който един или друг вид заболяване или състояние попада в тях.

Москов увери, че няма нищо неразплатено от гледна точка на ангажиментите на министерството както за ваксините, така и за всички други програми – за туберкулоза, за ХИВ, СПИН и др. Всичко се изплаща редовно и в срок и с отчетни документи.

За химиотерапията

Здравният министър е изискал информация от всяка районна здравна каса, където има онкоотделения. Така е станало ясно, че няма нито един пациент, който да чака за химиотерапия. Какво каза министърът по въпроса вижте:

По повод фонда за лечение на деца министърът заяви, че фондът работи по ускорен график, както е предвидено в новия правилник.

За кандидат-президента на РБ

„Изключително важно е бъдещият президент на България да бъде излъчен от средите на управляващото мнозинство. Това мнозинство, което с програмата на правителството със законодателните дейности в областта на външната политика и отбраната, защитава геополитическите интереси на страната”. Като второ изискване Москов посочи да не се използва президентската надпревара за създаване на вътрешнополитически конфликти.

- реклама -